У Харкові викрили чоловіків, які підробляли дипломи ЗВО і виробляли паспорти “Л/ДНР”

Про це 12 серпня повідомили в Офісі генерального прокурора.

Слідчі з’ясували, що двоє жителів Харківської області налагодили виробництво підроблених документів. Вони робили паспорти громадян України, Російської Федерації, Вірменії, а також виготовляли документи так званих “ДНР” і “ЛНР”. Фігуранти виробляли дипломи ЗВО і водійські посвідчення, які відправляли замовникам поштою. Вартість послуг зловмисники оцінили від 500 до 1000 доларів в залежності від типу документа і складності виготовлення.

fda3b807_0eea_4f6c_8b4f_eae13c74bca1.jpg

Під час обшуків у них вилучили обладнання для виробництва підробок, бланки паспортів, кліше печаток. Зараз правоохоронці вирішують питання про обрання фігурантам запобіжного заходу.

b3a18ee1_945e_484a_8bd1_4f1bf72d1216.jpg

Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 358 (“підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут”) і ч. 1 ст. 209 (“легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом”). Максимальна санкція статей передбачає до шести років ув’язнення.

У Харкові затримали громадянина Хорватії, якого 13 років розшукував Інтерпол

Нагадаємо, раніше сотруднкіі СБУ затримали учасників міжрегіональної банди, підозрюваних у зломи системи банкоматів і спробі фальсифікувати гроші. За даними силовиків, до складу міжрегіонального угруповання входили мешканці нашого міста і столиці. Чоловіки відкривали карти в банку на підставних осіб, за допомогою спецзасобів через термінали самообслуговування створювали інформацію про зарахування на рахунки коштів, а після знімали їх через банкомат. Крім того, підозрювані намагалися підробляти гроші й наносили на них деякі захисні елементи.

Коментарі