У Харкові йде з посади директор КП

Глава комунального спеціалізованого підприємства “Харківміськліфт” Олексій Топчій подав декларацію перед звільненням. Раніше він претендував на пост заступника директора департаменту ЖКГ в мерії. Документ був опублікований на сайті НАПКА.

Аудитори знайшли в “Харківміськліфт” порушень на 1,3 мільйона гривень

Олексій Топчій керував КСП з 2015 року. На цій посаді він змінив Анатолія Кандаурова, якого Геннадій Кернес свого часу назвав “сучим псом” і пообіцяв “помножити на нуль”.

У декларації голова “Харківміськліфт” вказав чотири квартири (дві належать йому особисто, ще одна синові й одна – родичам), земельні ділянки в Харкові та Верхньому Салтові, паркомісця та інші об’єкти нерухомості, а також недобудований КПП і пункт огляду автомобілів. Автопарк комунальника включає Mercedes, КамАЗ, ЗАЗ Vida та ГАЗ-3302. Торік сімейство Топчій запрацювало майже 1,4 мільйона гривень, а їх заощадження становлять 1,1 мільйона в національній валюті.

 

“Не дикі люди з лопатами в тілогрійках”: директор міськелектротрансу розповів, навіщо комунальникам iPhone

Нагадаємо, раніше Олексій Топчій фігурував у кримінальному провадженні. Силовики підозрювали керівника “Харківміськліфт” і голову Департаменту міськради по взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної роботи та цивільної оборони в створенні “конверта” для виведення коштів з бюджету. За даними слідства, чиновник мерії Валентин Топчій і комунальник Олексій Топчій вступили в змову з жінкою, яка придбала ТОВ “Агентство комплексної безпеки “Галеон” і “Агентство комплексної безпеки-Охоронна фірма”, а також створила інші фіктивні підприємства. Після цього з міського бюджету на роботу КП “Муніципальна охорона” були виділені 10 мільйонів гривень, а підприємство уклало договір на ту ж суму з другою вищевказаною компанією.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі