У Харкові за бюджетні гроші хочуть відремонтувати елітну новобудову, де живуть родичі депутатів

Департамент житлово-комунального господарства Харківської міськради планує укласти угоду з ТОВ “СК “СТС” по ремонту багатоповерхового будинку по вулиці Культури, 22б. про це стало відомо з документів, опублікованих на сайті електронних закупівель Prozorro. На ремонтні роботи мають намір виділити 422 тисячі гривень.

Судді, депутати та доценти: хто живе в елітному “Будинку на набережній”

Як повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, мова йде про капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку “Культури-22б” в рамках міської програми підтримки ОСББ. За бюджетні гроші планують замінити водогін.

На сайтах з продажу нерухомості зазначено, що це будинок преміумклас, і вартість квартир в ньому стартує від 2 тисяч доларів за квадратний метр. Крім того, за даними з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно, власниками паркомісць тут є люди, близькі до депутатів міськради та керівників КП.

Так, серед власників паркомісць є Ганна Сирота – дружина депутата міськради Семена Сироти, який донедавна був заступником міського голови – директором Департаменту ЖКГ. У “ХАЦ” припускають, що саме при ньому цю закупівлю і включили в річний план.

Також серед власників паркомісць значиться дочка директора КП “Ритуал” Анастасія Журавльова, родич депутата міськради від партії “Блок Кернеса – успішний Харків” Олександра Лобановського В’ячеслав Лобановський та навіть дружина нардепа Нестора Шуфрича Катерина Майкова.

Депутат Харківської міськради разом зі спільниками привласнив 9 мільйонів гривень – прокуратура

Нагадаємо, раніше брату найбагатшого депутата Харківської міськради без конкурсу продовжили оренду комунальних приміщень. Як повідомив ХАЦ, управління комунального майна та приватизації Харківської міськради пролонгувало договір оренди нежитлових приміщень комунального підприємства “Тролейбусне депо №3” фірмі “Трансмейл-2012”. Єдиним засновником цієї компанії є Дмитро Аріх – брат депутата міськради, голови постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та екології Ігоря Аріха.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі