У Харкові заочно судили колаборанта, який “здавав” росіянам і конвоював учасників АТО

Під час окупації міста Купʼянська 46-річний місцевий мешканець добровільно співпрацював з росіянами. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, зрадник обійняв посаду “полицейского-водителя группы конвойной службы Управления внутренних дел ВГА Харьковской области”.

При прийомі на роботу серед всіх документів фігурант надав “пояснення”, де вказав інформацію та адресу знайомого йому учасника АТО. Встановлено, що колаборант здійснював пропускний режим на блокпостах, перевіряв документи на транспортні засоби тощо. Також конвоював незаконно затриманих громадян, серед яких були учасники АТО/ООС і проукраїнськи налаштовані громадяни. Надалі “поліцейський” доставляв людей до ізолятора тимчасового тримання, де їх незаконно утримували та катували.

“Русскіе – це наші”: вручили підозру колаборанту, який допомогав окупантам рити окопи на Харківщині

Червонозаводський райсуд Харкова призначив колаборанту 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на такий же строк та з конфіскацією майна. Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Перед деокупацією Харківщини чоловік втік на територію рф, де перебуває й нині. Його оголосили в розшук. Строк відбуття покарання почне обчислюватись з моменту фактичного затримання засудженого.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі