У Харкові викладача вишу визнали невинним в отриманні хабаря

Московський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про можливе отримання хабаря. Співробітника сільськогосподарського вишу звинувачували у вимаганні грошей за допомогу з отриманням посвідчення тракториста-машиніста. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

“Переплутав пакети”: лісник приніс хабар у $110 тисяч замість 100

За даними слідства, на момент злочину чоловік працював старшим викладачем Харківського національного технічного університету сільського господарства. Він дізнався, що потерпілому треба отримати посвідчення та медичну довідку. Фігурант пообіцяв допомогти та оцінив свої послуги в 5300 гривень. У вересні 2014 року під час передачі траншу співробітника вишу затримали.

Однак суд дійшов висновку, що вина викладача не доведена. Сторона обвинувачення не надала рішення судді, який дозволив негласні слідчі дії. Тому всі докази, отримані таким чином, були визнані неприпустимими. Аналогічна доля спіткала змиви з рук обвинуваченого. Суддя Яніна Горбунова прийшла до висновку, що разом зі змивами були отримані біологічні матеріали людини (піт та жир), а для їх отримання необхідна постанова прокурора або рішення суду. Отримання цього доказу служниця Феміди визнала “поводженням, яке принижує гідність людини”.

У Харкові виправдали експодатківця, звинуваченого в отриманні хабаря в $10 тисяч

Що ж стосується показань свідків, то співробітник Державної інспекції сільського господарства в Харківській області, який і видавав необхідне посвідчення, не підтвердив, що на нього чинили який-небудь вплив.

У зв’язку з цим суд визнав ексвикладача Миколу Винокурова невинним за статтею 369-2 КК України (“зловживання впливом”). Вердикт може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі