“Робила все можливе, щоб врятувати музейні предмети”: під завалами загинула директор музею у Куп’янську

Російська ракета С-300, яка зруйнувала Куп’янський краєзнавчий музей у Харківській області, забрала життя двох жінок.

Виконуючи свій обов’язок, на своєму робочому місці – в музеї, рятуючи людей і колекцію загинула директор музею – Ірина Осадча. Про це повідомила директор Харківського історичного музею Ольга Сошникова.

“Ірина Анатоліївна була директором музею понад 10 років. Під її керівництвом музей був одним з кращих на Харківщині, це був осередок культурного життя Куп’янська. Під керівництвом пані Ірини, колектив активно займався проектним менеджментом і завдяки виграним грантам активно розвивався.

Під час повномаштабного російського вторгнення Куп’янськ майже відразу окупували і до вересня 2022 року він був під окупацією. Ірина Анатоліївна робила все можливе, щоб врятувати музейні предмети.

Після звільнення, продовжила цю важливу роботу з рятування нашої культурної спадщини. До сьогодні… До останньої миті, як справжній директор, дбала про життя своїх співробітників.

Царство небесне пані Ірині. Вічна світла пам’ять. Співчуття рідним, близьким, друзям і всьому музейному товариству України”, – написала Ольга Сошникова на Facebook.

Росіяни вдарили ракетою по центру Куп’янська: людей шукають під завалами

Працівниця управління культури, молоді й спорту Куп’янської міськради Ірина Користіна розповіла “Супільне”, що внаслідок ракетного удару також загинула заступниця директорки музею.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі