У Харкові затримали чоловіка, який передавав росіянам інформацію про обстановку в місті

У квітні цього року заочно було повідомлено про підозру 52-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, під час окупації Куп’янська місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру «правоохоронця» під керівництвом представників рф. Колаборант обійняв посаду «в. о. інспектора дорожньо-патрульної служби групи дорожньо-патрульної служби відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області». Псевдопатрульний займався перевіркою документів на блокпостах та оформленням дорожньо-транспортних пригод.
Одразу після деокупації Куп‘янська чоловік, розуміючи, що йому не втекти від кримінальної відповідальності, попросив волонтерів відвезти його до Харкова. У свою чергу, дружину та сина колаборант відправив до рф. 

Весь цей час чоловік ретельно переховувався від слідства в Харкові у квартирі знайомих. Він підтримував контакт з представниками рф через месенджер «Телеграм», де завуальовано передавав інформацію про ситуацію в місті. 

У телефоні колаборанта виявлено листування з представниками держави-агресора та проросійський контент. 

Слідчий суддя Київського райсуду Харкова задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі