У Харкові жінка отримає 50 тисяч за загибель сина на залізниці

Ленінський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про загибель чоловіка на залізниці. Компанії доведеться виплатити компенсацію його матері. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

У Харкові потяг збив чоловіка, який сидів на рейках

Трагедія сталася в січні 2017 року на залізничному перегоні “Борки – Мерефа”. О 03:15 товарняк збив чоловіка, який від отриманих травм помер. Мати жертви подала позов з вимогою компенсувати їй моральну шкоду. Жінка розповіла, що відчуває сильні страждання та її життя ніколи не стане колишнім. Свої збитки вона оцінила в 525 тисяч гривень.

Компанія “Укрзалізниця” зажадала відхилити позов, оскільки машиніст не порушував правила руху, а загиблий був п’яний. Судово-медична експертиза підтвердила важку алкогольну інтоксикацію. Поліція закрила справу проти співробітника Південної залізниці у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Жінка, що кинулася з дітьми під поїзд, перебувала на обліку у психіатра

Суд прийшов до висновку, що власники джерела підвищеної небезпеки повинні відшкодувати збиток незалежно від своєї вини. Відповідач також не зміг довести, що у загиблого був умисел на порушення правил безпеки на залізниці.

У зв’язку з цим служителі Феміди частково задовольнили вимоги жінки. “Укрзалізницю” зобов’язали виплатити матері жертви 50 тисяч гривень і компенсувати судові витрати. Наразі рішення не набрало чинності та може бути оскаржене в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі