У Харкові звільнився суддя, якого нагороджували премією “Честь тижня”

З Харківського апеляційного суду був звільнений Олександр Хорошевський. Чоловіка, який працював в органах Феміди понад 20 років, звільнили від обов’язків за власним бажанням. Про це повідомили у Вищій раді правосуддя.

У Харкові суддя, який пропрацював 20 років, подав декларацію після звільнення

Випускник Харківського юридичного університету (тоді він ще мав ім’я Дзержинського) почав кар’єру у 2001 році. Перший час він працював у Куп’янському райсуді, а потім “піднявся” на одну інстанцію вище. З 2004 року та до кінця кар’єри Олександр Хорошевський здійснював правосуддя в Харківському апеляційному суді.

У 2020 році громадська організація “Фундація DEJURE”, яка моніторить хід судової реформи в Україні, нагородила служителя Феміди премією “Честь тижня“. Активісти відзначили його рішення про компенсацію у справі Максима Корнієнка. Нагадаємо, юриста затримали ще у 2016 році за відеозйомку засідання. Пізніше це рішення визнали незаконним, суддю Ірину Уханеву — відсторонили від роботи, а Корнієнко — виплатили компенсацію.

У Харкові суддя задекларував подаровані 800 тисяч гривень і квартиру за 2,5 мільйона

Згідно з декларацією, у 2020 році Олександр Хорошевський заробив 2,19 мільйона гривень. Заощадження служителя Феміди склали $44 тисячі (понад 1,2 мільйона в гривневому еквіваленті). Суддя також вказав, що йому належить квартира в Харкові, дача та дві земельні ділянки в Смородському, а також автомобіль Toyota Land Cruiser Prado.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі