У мережі з’явилися фото кухні ресторанів, де отруїлися понад півсотні харків’ян

Силовики, які розслідують масове отруєння харків’ян, опублікували фотографії з кухні ресторанів “Якіторія” та “Мафія”. У лікарнях регіону зараз перебуває 55 пацієнтів. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Всього 16-17 червня в медичні установи звернулися 57 осіб. Двоє з них зараз отримують амбулаторне лікування, а інші перебувають у міській лікарні №31 та дитячій лікарні №19. Стан жителів регіону оцінюють як середньої тяжкості.

“Відправили продукти на перевірку”: в “Якіторія” прокоментували отруєння відвідувачів

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 325 КК України (“порушення санітарних правил і норм”). Силовики проводять допити потерпілих та інші слідчі дії. У закладах також проходить перевірка Держпродспоживслужби. У разі, якщо провина співробітників буде доведена, їм загрожує штраф до 51 тисяч гривень, арешт, а також обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

hop_otravlenie2.jpg

hop_otravlenie3.jpg

Нагадаємо, раніше правоохоронці назвали причину загибелі дівчини в Харківському республіканському ліцеї-інтернаті спортивного профілю. З’ясувалося, що вона отруїлася якоюсь речовиною. За фактом події були відкриті кримінальні виробництва. Перше з них за фактом смерті учениці за статтею 115 КК України (“вбивство”) з поміткою “нещасний випадок”. Але оскільки дівчина була неповнолітньою, силовики відкрили ще одне провадження. В рамках справи за статтею 137 КК України (“неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть дитини”) буде дана оцінка діям посадових осіб і викладачів.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі