У Німеччині намалювали портрет Дані Дідика, який загинув в результаті теракту

Харківський художник Андрій Пальваль створив зображення на дитячому освітньому центрі в місті Вісбаден. Раніше мурал у пам’ять про школяра, вбитого терористами, повинен був з’явитися в Харкові. Про це автор розповів на своїй сторінці в Facebook.

В Ізюмі на фестивалі “Дорога на Схід” відкрили мурал з Джоном Ленноном

За його словами, створити портрет Дані в Харкові художник обіцяв письменнику й організатору проєкту “Так працює пам’ять” Руслану Горовому. Було навіть вибрано місце, однак ідею так і не вдалося втілити в життя.

“І з кожним днем ​​приходило розуміння, що мені не вдасться реалізувати задумане. Я згадував попередження батька Дані, який дав попередню згоду, але переживав, чи не завандалять і не зіпсують цей портрет”, – розповів Андрій Пальваль.

В результаті художник поїхав до Німеччини, де його попросили зробити мурал на дитячому освітньому центрі. З усіх ескізів підходящим виявився саме портрет 15-річного харків’янина. Тепер портрет Дані Дідика знаходиться в столиці федеральної землі Гессен, місті Вісбаден.

244425478_4567156793341764_8992300941278592990_n.jpg

Фото: Facebook Андрій Пальваль

Нагадаємо, Даня Дідик загинув в результаті вибуху на мирній ході біля Палацу Спорту. Його влаштували троє проросійських терористів – Віктор Тетюцькій, Володимир Дворніков і Сергій Башликов. У грудні 2019 року їхня засудили до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, проте відпустили у РФ в рамках “великого обміну”. На честь Дані був організований проєкт “Так працює пам’ять”, у рамках якого музиканти присвятили юному патріоту 114 пісень. А ось ініціатива назвати школу іменем Дані Дідика була провалена через опір директора і харківської мерії.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі