У Запоріжжі судитимуть місцевого жителя, який збирав гроші на дрони для окупантів

В Запорізькій області на лаві підсудних опинився чоловік, який збирав кошти на безпілотники для окупантів та шукав коригувальників для ворожих обстрілів. Про це повідомили прес-службі Офіса генерального прокурора.

“Горітиме в пеклі”: у Херсоні загинув колишній нардеп-колаборант Олексій Журавко

Як стало відомо, мешканець, який є шанувальником “руського міра”, перебуваючи на території тимчасово окупованого Мелітополя, перейшов на бік ворога та добровільно надавав допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

“На виконання завдання спецслужб країни-агресорки він підшукував людей та схиляв їх до співпраці з окупантами. Ці громадяни за його дорученням збирали інформацію про розташування блокпостів, дислокацію підрозділів ЗСУ, видів та кількості військової техніки, а також її переміщення на території Запоріжжя та області. Потім розвіддані передавались ворогу”, – розповіли в Офісі генерального прокурора.

СБУ затримала віцемерку Вовчанська та ще двох колаборантів з Куп’янська

Окрім того, колаборант анонсував у відкритому телеграм-каналі збір коштів на придбання безпілотних літальних апаратів для використання у бойових діях проти українських захисників.

“Зібрані гроші він передавав представникам військових формувань країни-агресорки. Прокурори Запорізької обласної скерували до суду обвинувальний акт стосовно нього за фактами державної зради та пособництва державі-агресорці”, – кажуть в Офісі генпрокурора.

Коментарі