Україна може припинити виплати деяких соціальних виплат українцям в окупації, – Верещук

Українські урядовці готуються до перегляду соціальних виплат для жителів, які мешкають на тимчасово окупованих територіях України. Частина цих виплат може бути скасована.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За її словами, певні соціальні виплати наразі потребують перегляду з точки зору соціальної справедливості та політичної доцільності. Отже, важливо оцінити, наскільки виправдано продовжувати ці виплати.

Організація “Трибунал проти Путіна”: зафіксовано понад 50 тисяч випадків воєнних злочинів російських військ

Верещук також нагадала, що Україна на цей час продовжує виплачувати окремим категоріям громадян, таким як вчителі, медичні працівники та працівники держпідприємств, а також переселенцям, які залишилися на окупованих територіях. Крім того, виплати субсидій та пільг продовжуються, попри те, що фактично не надаються комунальні послуги.

“Поки ми не говоримо про скасування виплат. Ми говоримо про ревізію та оцінку доцільності з точки зору поточної реальності. За результатами ревізії деякі виплати можуть бути припинені або призупинені. Найближчим часом міністерства і відомства проведуть ревізію і нададуть робочі пропозиції”, — уточнила міністр.

Коментарі