Українські захисники відбили понад 130 атак на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках

Російські війська продовжують наступ на території України.

За останніми даними Генерального штабу ЗСУ, на 5 березня ворожі війська зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. На зазначених напрямках за минулу добу українські військові відбили понад 130 атак противника, проте обстановка залишається напруженою.

Протягом останніх днів російські війська активізували свої дії в районах Невського, Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганської області. Проте наступальні дії ворога були безуспішними, завдяки відважності та наполегливості українських захисників.

Під Бахмутом загинула харківська волонтер, військовий медик Яна Рихлицька

Ворог продовжує обстрілювати населені пункти Харківської області, за останню добу було зафіксовано 35 обстрілів. Серед обстріляних населених пунктів — Ветеринарне, Красне, Огірцеве, Бударки, Дворічанське, Новомлинськ та Дворічна.

Ситуація на Слобожанському напрямку, а також на Волинському, Поліському та Сіверському оперативна обстановка поки не змінилася, наступальних угруповань ворога не виявлено.

Попри те, що російські війська здійснюють активні наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, українські захисники успішно відбивають атаки противника.

На Харківщині попрощалися із захисником України, який брав участь у боях за Бахмут

У Генштабі зазначили, що на всій території України залишається висока загроза завдання ракетних ударів Російською Федерацією. Крім того, останнім часом спостерігається збільшення числа диверсійних угруповань противника, які намагаються проникнути на територію України та вчинити терористичні акти.

Коментарі