Український бізнесмен зупиняє виробництво через те, що Добкін став акціонером птахофабрики

Керуючий акціонер ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” і засновник бренду “Епікур” Олексій Коваленко заявив, що анулював ліцензію виробнику та знімає свою продукцію з продажу. Причиною бізнесмен назвав те, що другий акціонер птахофабрики, екснардеп Михайло Добкін поставляє курятину в “ЛДПР”.

Брати Добкіни стали співвласниками Сумського ринку в Харкові

“З недавніх публікацій та звернення журналістів-розслідувачів знаю, що Добкін це вже не тільки про токсичну риторику, а про злочинну співпрацю з ЛНР/Росією. Вже не слова, а справи. Настільки цинічні стосовно України, що я негайно ставлю крапку на Володимир-Волинській птахофабриці по “Епікур”. На цій же фабриці Добкін виробляє звичайний бренд — “Чебатурочка”. На нього я не впливаю, тут кожному голосувати своїм гаманцем”, — написав Олексій Коваленко в Facebook.

Олексій Коваленко додав, що з появою Михайла Добкіна серед акціонерів Володимир-Волинської птахофабрики почав робити дії, щоб дистанціюватися від нього. Зокрема, бізнесмен запланував перенесення виробництва та поставок на інші підприємства.

Михайло Добкін незаконно виділив елітні земельні ділянки своїй родині — ЗМІ

Відомо, що частина акцій Володимир-Волинської птахофабрики належить родині колишнього мера Харкова Михайла Добкіна. Цю інформацію він сам підтвердив в одному зі своїх інтерв’ю. Журналісти та дослідники припускають, що Добкін незаконно поставляє курятину на територію ОРДЛО.

За даними видання Delo.ua, з літа 2019 року окупований Крим різко збільшив поставки замороженого м’яса птиці в Донецьку та Луганську область. Оскільки ціни на такі продукти в Криму істотно вище, сенс бізнесу був незрозумілий. Якраз на цей період довелося створення в Харкові торгової компанії та виділення їй готової продукції на 290 мільйонів гривень, яка за паперами зберігалася на складах фірми більше як рік. Але за адресою реєстрації компанії в Харкові необхідного холодильного обладнання ЗМІ не знайшли. Також стало відомо, що директором трейдингової контори Добкіних може бути мешканка окупованого міста Луганської області.

Нагадаємо, раніше Михайло Добін розповідав, що”прибутку птахофабрики вистачає і на виборчу кампанію, і на покупку мотоциклів”.

У вересні 2021 року силовики провели обшуки на Володимир-Волинській птахофабриці та вдома у самого Добкіна. За даними правоохоронців, у 2020 році посадовці використовували недостовірні документи, щоб отримати 34 мільйони гривень дотацій з держбюджету на розвиток тваринництва. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 191 (“привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем”) КК України. Під час обшуків силовики вилучили 16 мільйонів гривень готівки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі