Український благодійний фонд “Жовта допомога” кожного дня наближає Україну до перемоги

Більше семи місяців з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, український благодійний фонд «Жовта допомога» допомагає людям

Волонтери фонду забезпечують населення Харківщини продуктовими наборами, роздають хліб, займаються евакуацією населення з небезпечних регіонів.

В той час, коли більшість волонтерських організацій починають збавляти темп, «Жовта допомога» розвивається та планує нові проєкти, їздить у гарячі точки та підтримує населення і військових.

Лише за останній місяць гаряча лінія допомоги фонду 5055 прийняла 11 543 заявки на гуманітарну допомогу, та евакуацію.

Волонтерами було доставлено 6 543 продуктових набори, роздано 18 876 буханок хліба, забезпечено обідами 2 155 лежачих пенсіонерів, евакуйовано 292 людини з гарячих точок, доставлено 42 тонни гуманітарної допомоги до деокупованих населених пунктів Харківської області.

З початку війни фонд «Жовта допомога» реалізує ряд успішних проєктів, які направлені на підтримку українців.

Проєкт «Зберегти життя» – це про допомогу пенсіонерам, інвалідам, лежачим хворим людям, які залишились без підтримки. Волонтери фонду організовують доставку продуктів до людей, які цього потребують.

«Єдиний коллцентр 5505» – це група з 20 операторів, які готові надати харків’янам будь-яку підтримку. Харківяни можуть зателефонувати на гарячу лінію і поспілкуватись з оператором, або його перенаправлять відповідно до запиту.
Проєкт існує завдяки фонду @razom.for.ukraine і врятував не одне життя. Більш того, продовжує це робити.

На Олексіївці організовано штаб «Місце спокою». У цьому затишному та теплому місці кожен бажаючий може отримати допомогу та підтримку. Волонтери проводять розвиваючі заняття, та майстер – класи для діток, у штабі працюють аніматори. Протягом вересня «Місце спокою» відвідали 85 дітей. Люди похилого віку теж бажані гості у штабі. Тут вони можуть відчути себе потрібними, важливими, провести час одне з одним за чашкою чаю. У вересні «Місце спокою» об’єднало 22 літніх людини.

Особливу уваги хочеться приділити проєкту «Почути Україну». В рамках напрямку проводилася безкоштовна слухова діагностика для дітей та військових, слух яких постраждав внаслідок обстрілів. Було надано безкоштовне медичне обстеження, та лікування вад слуху 107-ми діткам, та 37-ми військовим, а шестеро дітей отримали надсучасні слухові апарати на обидва вушка.

Також благодійний фонд «Жовта допомога» проводить онлайн-консультації лікарів та доставляє життєво необхідні ліки. Цей проєкт так і називається – «Здоров’я харків’ян».

На цьому фонд не зупиняється. У найближчих планах побудувати комфортний будинок, здатний прихистити 16 родин. «Прихисток для тимчасово переміщених осіб» – проєкт, який знаходиться на стадії розробки.

Якщо запитати волонтерів фонду, звідки у них стільки завзяття та сили, вони, як один, дають відповідь: «Ми хочемо жити в успішній країні. А країну визначають люди. Коли кожен по-доброму ставиться до людей навколо, країна вистоїть та переможе».

Волонтери фонду «Жовта допомога» – це звичайні люди, які вкладають свій час, талант чи ресурси у втілення соціально корисних проєктів. І вони роблять це на відмінно.

Підтримайте фонд донатом, долучіться до доброї справи! Разом до перемоги!

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі