В Офісі президента повідомили, що зараз найскладніша ситуація на Харківському напрямку

У багатьох районах Харківської області йдуть досить важкі бої, а тактика Росії частково нагадує терористичні методи. Про це повідомив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк.

“Очевидно, що наші опоненти, наші вороги – хочуть вирішити основне завдання – затиснути Київ та основні міста сходу і півдня країни. Ми відчуваємо їхні плани, ми все це розуміємо, особливо це розуміє керівництво Збройних Сил України. Але тактика, яку використовують Збройні Сили Росії, це не просто вже військова тактика, вона частково нагадує терористичні методи, коли обстрілюються житлові квартали. Сьогодні маємо обстріли навіть дитячих садків”, – розповів Подоляк.

“Це початок війни проти Європи”: Володимир Зеленський виступив зі зверненням

За його словами, ситуація на Харківському напрямку складна.

“Найскладніша ситуація у нас на сьогодні на харківському напрямку, в Сумській області та на півдні країни, де йдуть досить важкі бої між збройними силами України та Російської Федерації. Сьогодні вдень ми отримали повідомлення про загибель більше тисячі військовослужбовців країни-агресора. Це велике вже число. І якщо такими темпами йтимуть дії по всій країні, це, я думаю, оцінка, яку дають наші військові, такі втрати російських військових будуть тільки збільшуватися”, – говорить Подоляк.

Нагадаємо, 25 лютого бої йдуть під Києвом, в Сумах, Херсоні, Мелітополі, навколо Харкова, на Донбасі, в Чернігівській та Житомирській областях. Українські війська тримають оборону.

Коментарі