“Це початок війни проти Європи”: Володимир Зеленський виступив зі зверненням

25 лютого президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення.

“Це початок війни проти єдності Європи, проти елементарних прав людини, проти всіх правил співіснування на континенті”, — сказав гарант, підкресливши, що другий день міста піддаються ракетно-бомбовим ударам.

Танкові колони та авіанальоти максимально схожі на те, що Європа вже давно бачила під час Другої світової війни, і про що говорила “ніколи більше”.

“Але ось це “знову” є. Зараз, у 2022 році, через 75 років після завершення Другої світової війни. Впевнений, ви це бачите, ви все, вся Європа. Але ми не бачимо повною мірою, що ви збираєтеся з цим робити. Як збираєтеся захищати себе, коли так повільно допомагаєте нам в Україні”.

У Харкові та області через обстріли пошкоджено газопроводи: без газу понад 700 сімей

Президент подякував США, Канаді, Великій Британії, ЄС, Австралії та Новій Зеландії за секторальні санкції проти Росії. Водночас він зазначив, що російські танки все ще стріляють по житлових будинках в наших містах, а бронетехніка атакує мирних людей.

“У Європи є достатньо сил, щоб зупинити цю агресію. Очікуємо від європейських держав анулювання віз для росіян, відключення від SWIFT, повну ізоляцію Росії, відкликання послів, нафтове ембарго, закриття неба. Сьогодні все це має бути, тому що мова йде про загрозу нам всім, всій Європі”, — сказав Зеленський.

Він закликав європейців — виходити на площі своїх міст із закликом припинити війну, а також, А також вимагати від своїх урядів більше допомоги Україні.

У цьому ж спітчі Володимир Зеленський знову закликав Путіна сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей.

Під Генічеськом український військовий підірвав міст разом із собою

Пізніше глава партії “Слуга народу” Олена Шуляк пояснила заклик Зеленського сісти за стіл переговорів.

“На сьогодні ми не бачимо від Заходу кроків, які могли б змусити Росію зупинитися. Але Захід цього не робить. Так, ввели нові санкції проти Росії. Але цього мало. Ми захищаємо свою країну наодинці. ВСУ працюють дуже добре. Враховуючи масштаб вторгнення та атаки з двох країн – вже зроблено дуже багато, щоб зупинити ворога. План Росії на перші дні вторгнення однозначно провалився. Тому вони настільки жорстокі з цивільною інфраструктурою та мирними людьми. Ми це Росії не пробачимо. Але для всіх очевидно-потрібно негайно закінчувати війну. Тому президент серед усього іншого пропонує і переговори”, — зазначила Шуляк.

Коментарі