“Валіза, вокзал, Росія!” – в Харкові вимагають відставки губернатора (Фото)

Під стінами ОДА зараз проходить відразу кілька мітингів.

Кілька сотень людей зібралися біля будівлі Харківської облдержадміністрації вулицею Сумською. Про це повідомляє з місця кореспондент Newsroom. Біля намету “Все для перемоги” стоїть два рейсові автобуси, а околиці Будинку рад патрулюють копи.

Айна Тимчук виділила землю 90-річній бабусі колишнього чоловіка, яка “роз’їжджає” на Porsche

Люди стоять з плакатами, на яких написано “Валіза, вокзал, Росія!”, “Андрій Тимчук! Крим – це Україна”, “Айну – у відставку”, “Зупиніть корупцію у ХОДА”, “Зупинимо свавілля Тимчуків!”

До будівлі Будинку рад прийшли перевізники та представники “Українського національного союзу”. Останні вимагають відправити губернатора у відставку.

“З недавнього журналістського розслідування ми дізналися, що Айна Тимчук відвідувала Крим, коли вже йшла війна та щодня гинули десятки українських військовослужбовців. Також ми дізналися, що в Айни Тимчук та її колишнього чоловіка в Криму є бізнес. Ці дії є неприпустимими для будь-якого чиновника. Ми вийшли з двома вимогами – відправити Айну Тимчук у відставку, і друга вимога для правоохоронних органів – відкрити кримінальне провадження за фактами, які викладені в розслідуванні”, – розповів Newsroom голова ГО “Український національний союз” Віталій Кривошеєв.

Голова ХОДА Тимчук продала бізнес в анексованому Криму харківському чиновнику-втікачеві – ЗМІ

Другу частину протестувальників становлять перевізники. Один з ініціаторів акції Олександр каже: компанія “Укравтотранс плюс” виграла тендер на перевезення пасажирів з передмістя до Харкова, проте чиновники ОДА не уклали з нею договір, натомість маршрути нібито передали компаніям близьким до колишнього чоловіка губернатора Андрія Тимчука та нинішньому начальнику облуправління транспорту Володимиру Наконечному.

photo5190700932403409827.jpg

Протестувальники вимагають укласти договір з переможцем конкурсу, як того вимагає закон, і повернути підприємству можливість обслуговувати маршрути в напрямку Люботина, Солоницівки та Пісочина.

photo5190700932403409828.jpg

“Ми передали звернення зі своїми вимогами, будемо чекати реакції. Ми готові стояти тут до вечора, а в разі відсутності реакції, акція буде безстроковою”, – говорить власник автобусів Олександр.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі