Вбивство через суперечку про китайський острів: чоловіка відправили за ґрати на 7,5 років

Дергачівський районний суд Харківської області виніс вирок у справі про вбивство під час застілля. Фігурант частково визнав свою провину. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

У Харкові підліток зізнався у вбивстві жінки, чиє тіло знайшли в яру

Конфлікт між двома чоловіками стався 23 лютого 2020 року. Під час сварки п’яний пенсіонер схопив ніж і тричі вдарив свого опонента в груди. Від отриманих поранень потерпілий помер. Причиною смерті стало пошкодження правої легені з крововиливом в плевральну порожнину.

В ході розгляду місцевий житель частково визнав свою провину. Він разом з майбутньою жертвою випив близько 1,5 літрів горілки. За його словами, суперечка спалахнула через острів Даманський (там в 1969 році спалахнув конфлікт між СРСР та КНР, зараз об’єкт належить Китаю – Ред.). Під час конфлікту, стверджував обвинувачений, опонент вдарив його по голові пляшкою, тому він і схопив ніж. Через цей факт і слабке здоров’я чоловік просив призначити йому мінімальне покарання.

Задушили та зарізали: у Харкові затримали підозрюваних у жорстокому вбивстві

За умисне вбивство суд засудив пенсіонера до 7,5 років позбавлення волі. У термін відбуття покарання йому зарахують час в СІЗО, проведений з 27 лютого 2020 року. На цей час вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі