Верховна Рада прийняла закон “Про олігархів”: як голосували депутати з Харкова

Харків’яни Віталій Данилов від фракції “Батьківщина”, Олександр Фельдман від ОПЗЖ і позафракційний депутат Дмитро Шенцев під час голосування були відсутні.

Верховна Рада України 23 вересня прийняла закон “Про олігархів”. Законопроєкт №5599 у другому читанні підтримали 279 депутатів.

Згідно з матеріалами, опублікованими на офіційному сайті ВР України, за ухвалення закону проголосували: “Слуга народу” – 229 голосів, “За майбутнє” – 18, “Довіра” – 15, “Голос” – 11, нефракційні депутати – 6. Члени від ОПЗЖ і “Европейська солідарність” проголосували проти, “Батьківщина” – утрималися.

У числі народних обранців з Харкова, які підтримали закон “про олігархів”, виявилися: Олег Бондаренко, Олександр Бакумов, Вікторія Кінзбурська, Юрій Здебський, Анна Колесник, Микола Кириченко, Олександр Куницький, Олексій Красов, Дмитро Любота, Олександр Литвинов, Дмитро Мікіша, Марія Мезенцева, Андрій Одарченко, Павло Сушко, Євген Пивоваров – партія “Слуга народу”, Юлія Світлична – позафракційний депутат.

Син Кернеса в Голлівуді погуляв на весіллі дітей російських олігархів

Закон “Про запобігання загроз національній безпеці, пов’язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) передбачає створення реєстру олігархів, обмеження їх впливу на ЗМІ та оприлюднення звітів при контактах з олігархами.

Бізнесмен з Харкова увійшов в топ-10 найбагатших людей України

Громадянами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархом), буде вважатися людина, яка одночасно відповідає як мінімум трьом з таких ознак:

– бере участь в політичному житті;
– може впливати на засоби масової інформації;
– є кінцевим бенефіціарним власником підприємства, яке є суб’єктом природних монополій або займає монопольне становище на ринку;
– підтверджена вартість активів громадянина (і суб’єктів господарювання, бенефіціаром яких він є), перевищує один мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

Нагадаємо, раніше Newsroom повідомляв про те, що в Харкові зустрілися олігархи Олександр Ярославський та Ігор Коломойський. Бізнесмени разом відвідали баскетбольний матч в СК “Локомотив”. Матч між “Харківськими соколами” та “Дніпром”. На трибуні олігарх сидів між Олександром Ярославським і тренером гостей Валерієм Кондратьєвим (баскетбольний клуб належить Коломойському).

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі