Верховний Суд повернув Харкову у власність приміщення вартістю п’ять мільйонів гривень

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області. За даними слідства, управління комунального майна та приватизації департаменту економіки та комунального господарства Харківської міської ради незаконно справило відчуження нежитлових приміщень на вулиці Миру.

У Харківській області прокурор накопичив 12,5 мільйона гривень і купив кросовер

Надалі нерухомість перепродали харківському підприємцю. В результаті незаконної операції територіальна громада втратила право на приміщення площею понад 300 квадратних метрів вартістю понад п’ять мільйонів гривень. За даним фактом співробітники місцевої прокуратури звернулися з заявою до Господарського суду Харківської області, проте в розгляді було відмовлено.

У Харківській області бізнесмен привласнив 300 тисяч гривень на постачання продуктів для дітей – прокуратура

Не погодившись з рішенням служителя Феміди, прокурор оскаржив його. Східний апеляційний суд частково задовольнив позов прокурора в частині про незаконне відчуження нежилих приміщень, але в частині про витребування спірного майна відмовив. Правоохоронці подали касаційну скаргу на ці рішення й Верховний Суд задовольнив її, зажадавши з підприємця на користь Харківської міської територіальної громади спірну нерухомість.

Нагадаємо, раніше в Харкові передали до суду справу директора КП. Держслужбовцю може загрожувати до п’яти років позбавлення волі. За інформацією обвинувачів, директор одного з міських комунальних підприємств в серпні 2019 року уклав договір з переможцем тендеру на поставку електроенергії для тролейбусів. Згідно з документами, ціна одного кіловата становила 2,333 гривні. Однак після цього фігурант підписав з бізнесменом кілька додаткових угод, в результаті чого вартість зросла до 2,81 гривні, а обсяг, що купується обсяг – знизився. В результаті переможець торгів безпідставно отримав 17 мільйонів гривень.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі