Від 2500 гривень до мільйона: скільки кандидати у мери Харкова витрачали на агітацію

У Харкові було оприлюднено проміжні фінансові звіти кандидатів у мери. Документи подали троє чинних претендентів на крісло градоначальника, а також Олександр Кондрусік, який зняв свою кандидатуру. Інформація була опублікована на сайті міськради.

Екскандидат у мери Харкова звільнився з міськради

Михайло Добкін задекларував витрати у 314 тисяч гривень. Більше половини цієї суми він витратив на виготовлення друкованої реклами, а ось установка агітаційних наметів коштувала колишньому градоначальнику лише 35 тисяч у національній валюті. Усього Добкін виділив на вибори 410 тисяч власних коштів, 95 тисяч ще залишається на рахунку виборчого фонду.

Лідер місцевого відділення “Національного корпусу” Костянтин Немічов уже витратив 457 тисяч у національній валюті. При цьому лише 38 тисяч належать йому особисто, а решта суми – добровільні внески фізичних осіб. Основні кошти були розподілені між друкованими матеріалами (186 тисяч) та покупкою ефірного часу на телебаченні (147 тисяч). Реклама на білбордах та сіті-лайтах коштувала кандидату 85 тисяч гривень.

6da6d-clip-97kb.jpg

Константин Немічев. Фото: Facebook

Фінансовий звіт також подав блогер Олександр Кондрусік, більш відомий як Саша Псих. Чоловік зняв свою кандидатуру ще два тижні тому, але прозвітував, що витратив на рекламні листівки 2500 гривень.

Кандидат від “Європейської солідарності” Олександр Скорик витратив 1,1 мільйона гривень. Усі ці кошти надійшли до виборчого фонду від партії. Більшість цієї суми пішла на оплату ефірного часу на телебаченні (614 тисяч), ще 168 тисяч витратили на виготовлення друкованих матеріалів. У 160 тисяч у національній валюті обійшлося розміщення агітації на білбордах, а у 132 тисячі – реклама в інтернеті.

247254613_216650383894208_513234982035187704_n.jpg

Олександр Скорик. Фото: Facebook

Двоє кандидатів подали до міської територіальної комісії документи про те, що не відкривали виборчі фонди. Ними стали самовисуванці Сергій Ряполов та Віктор Величков. У списку відсутня фінансова звітність депутата міськради Аліни Мустафаєвої, яка також балотується у мери Харкова.

Нагадаємо, вчора стали відомі витрати на передвиборчу кампанію ще чотирьох кандидатів. Документи оприлюднили експоліцейський Денис Ярославський, колишній суддя Володимир Плетньов (“Партія Шарія”), колишній радник Кернеса Дмитро Марінін та секретар міськради Ігор Терехов. Останній витратив на свою кампанію більше за всіх кандидатів – сім мільйонів гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі