Відбудова Дергачівщини: 27 багатоквартирних будинків планують ввести в експлуатацію у 2024 році (Фото)

У 2024 році на Дергачівщині планують завершити відновлення 27 багатоквартирних будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій.

Про це повідомив пресцентр Харківської обласної військової адміністрації.

Зазначено, що роботи розпочалися торік за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та бюджету Дергачівської тергромади.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов підкреслив, що відновлення житлового сектору – один із пріоритетних напрямків роботи влади.

«Відновлення житлового сектору – один із пріоритетних напрямків нашої роботи. Саме ці об’єкти відновлюються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та з бюджету Дергачівської тергромади. Пришвидшуємо темпи відбудови, аби жителі цих будинків якнайшвидше змогли повернутися до своїх осель», — зазначив він.

Завдяки міжнародній співпраці у Дергачах та Слатиному вже відремонтовано дахи 12 багатоповерхових будинків.

Провели перерозподіл сил та засобів: командувач Сухопутних військ ЗСУ побував на Куп’янському напрямку

«Додатково 17 дахів багатоповерхових будинків у цих населених пунктах ми відремонтували коштом міського бюджету. Вагомий внесок у відбудову житлового сектору докладають волонтерські організації. Завдяки переданим будматеріалам, вдалося провести оперативний ремонт більш ніж в 1000 приватних будинках. У 2024 році ми продовжимо заплановану відбудову ще 19 багатоквартирних будинків, які зазнали пошкоджень», — розповів начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко.

Окрім житлового сектору, на Дергачівщині тривають роботи з відновлення критичної інфраструктури.

Вже відновлено 5 з 7 пошкоджених котелень та забезпечено їх генераторами високої потужності на випадок довготривалої відсутності світла. В місті Дергачі замінили більше ніж 1 кілометр водопровідної магістралі.

«Також в 2023 році на Дергачівщині проводилися роботи з відновлення доріг. Загалом вдалося провести частковий або капітальний ремонт 170 кілометрів покриття на дорогах місцевого і загального значення. Цьогоріч, за настання сприятливих погодних умов,  плануємо розпочати роботи на ділянках ще 2 доріг», — додав Вячеслав Задоренко.

Коментарі