Відкриття ринку землі: Харківська область на другому місці в Україні за проданими площами

Після запуску ринку землі в нашому регіоні зареєстрували 62 угоди. Рекордсменами за цим показником стали Київська та Полтавська області, а найрідше продавали ділянки в Миколаєві й у Львові. Про це свідчить статистика, опублікована Міністерством аграрної політики та продовольства.

Харківська міськрада продає землю вдвічі дешевше, ніж мерії в інших регіонах – ХАЦ

З початку місяця в країні уклали 1107 угод щодо землі площею 1530 гектарів. Найбільше ділянок реалізували в Полтавській області (351 га), на другому місці знаходиться наш регіон (237 га), а замикає трійку лідерів Вінницька область (132,8 га). Аутсайдерами “рейтингу” є Київ, Миколаївська та Львівська області. Всього в столиці й двох цих регіонах продали ділянки площею 11 гектарів.

Нагадаємо, c 1 липня в Україні дозволено купувати та продавати землі сільськогосподарського призначення. До цього 20 років діяв мораторій, введений у 2001 році. На першому етапі, з 1 липня 2021 року купувати сільськогосподарські землі зможуть лише фізособи-громадяни України з обмеженням у 100 гектарів. На другому етапі, з 1 січня 2024 року розмір концентрації збільшиться до 10 тисяч гектарів, а купувати землю зможуть також юридичні особи. Іноземці, особи без громадянства та іноземні компанії отримають право на покупку землі тільки в разі, якщо українці проголосують “за” на референдумі.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі