Відомій клініці “Офтальміка плюс” заборонили вести медичну діяльність

МОЗ України анулювало ліцензію на ведення медичної діяльності ТОВ Харківської “Офтальмік плюс”. Головним засновником компанії є Михайло Ковтун, який очолює Харківську міську клінічну лікарню №14 ім. Гіршмана.

Згідно з наказом, опублікованим на сайті Міністерства 12 листопада 2021 року, ліцензія ТОВ “Офтальмік плюс” анульована після проведення позапланової перевірки. “Ревізорами” були виявлені недостовірні дані в документах фірми, які та представила на отримання ліцензії. Як повідомляють наші джерела в МОЗ, причиною проведення перевірки також послужили скарги пацієнтів на якість лікування, що проводилося “Офтальмік плюс”.

Відомому Харківському адвокату до квітня “заморозили” ліцензію

Починаючи з 12 листопада 2021 року фірма позбавлена права надавати будь-які з медичних послуг, раніше зазначених в їх ліцензії. Зокрема, мова йде від хірургічних втручаннях, анестезіології, офтальмології, дерматовенерології, організації та управлінні у сфері охорони здоров’я. Також молодшому медичному персоналу фірми (медичним сестрам і операційним медсестрам) заборонено здійснювати діяльність.

Згідно з даними системи YouControl, 75% ТОВ “Офтальмік плюс”належать Михайлу Ковтуну, головному лікарю міської клінічної лікарні N14 ім. проф. Л. Л. Гіршмана. Згідно з декларацією, Михайло Ковтун є співзасновником ще в чотирьох компаніях, пов’язаних з медичним бізнесом.

Харківський офтальмолог розповів про операції для бійців АТО

Згідно з нашими джерелами, ТОВ “Офтальмік плюс” працює на базі МЦ “Офтальміка” на підставі договору про оренду приміщень та обладнання в той час, як Михайло Ковтун також є одним зі співзасновників МЦ “Офтальміка”.

Коментарі