Відомому педіатру хочуть надати звання почесного громадянина Харкова

У Харківській міськраді назвали кандидатів на отримання звання.

У списку – вісім людей. Серед них: педіатр, кандидат медичних наук, телеведучий і володар премії “Телетріумф” Євген Комаровський. Також до списку увійшли головний лікар Міської клінічної лікарні №13 Алла Бобейко, голова правління громадської організації “Харківський клуб “Генерал” Валентин Голик, начальник Державної гімназії-інтернату “Кадетський корпус” Олексій Середа та заступник голови правління АТ “ФЕД” Валерій Фадєєв.

Ярославський і Світоліна отримали медалі почесних харків’ян

Крім того, в списку опинилися два представники культурної сфери: художній керівник театру “Мадригал” Олексій Настаченко та скульптор Катиб Сафар огли Мамедов, який увічнив персонажів книги Ільфа та Петрова “12 стільців” Кицю Вороб’янінову й Еллочку на вулиці Петровського.

Традиційно звання почесного громадянина привласнюють людині за життя, але навесні депутати міськради внесли зміну до положення, щоб посмертно нагородити мера Геннадія Кернеса, який помер від наслідків коронавірусу в німецькій клініці “Шаріте”.

Батько Святаша, екснардеп і диригент філармонії: хто може стати почесним жителем області

Раніше касаційний суд України підтвердив рішення про позбавлення російського сенатора Олександра Шишкіна звання почесного жителя Харкова. Нагадаємо, в серпні 2014 року харківська міськрада ухвалила скандальне рішення про присвоєння почесного звання російському політикові Олександру Шишкіну. Обурення громадськості викликав той факт, що Шишкін як член Ради Федерації фактично голосував за анексію Криму. У березні 2017 року Дзержинський районний суд позбавив росіянина звання, а через місяць Апеляційний суд залишив рішення в силі. Представники міськради вирішили оскаржити рішення в Касаційному суді.

Коментарі