“Виховав тисячі людей на своїй музиці”: в соцмережах згадують засновника українського року Мисько Барбару

Після звістки про смерть фронтмена гурту “Мертвий Півень” Місько Барбари українці в соцмережах діляться спогадами про нього. Музикант і актор харківського театру “Арабески” помер вчора. Мисько Барбару називають одним із засновників українського року.

У Харкові помер колишній голова обласної ради

 

misko_6_1.png

misko_2.png

Дружина музиканта Світлана Олешко повідомила “УП”, що музикант помер несподівано та спокійно – він був здоровий, не хворів і мав великі плани на майбутнє. Напередодні вони викликали швидку, оскільки Барбара себе погано почував, але медики нічого не діагностували. На наступний ранок вокаліст помер, причина смерті поки невідома.

misko.png

misko_10.png

Михайло (Мисько) Барбара народився у Львові 14 листопада 1971 року. Був одним із засновників і вокалістом культової української групи “Мертвий Півень”, яка зібралася у Львові у 1989 році і стала популярною в 90. За тридцять років існування колективу до нього приєднувалися близько двадцяти музикантів.

misko_11.png

Однією з особливостей групи були пісні на вірші українських письменників: Тараса Шевченка, Максима Рильського, Юрія Андруховича, Сергія Жадана та інших. У 1990 “Мертвий Півень” гастролював Європою і грав на місцевих фестивалях. Група також виступала на одній сцені разом з Metallica, Smokie, Coolio, Zucchero.

misko_4.png

misko_3.png

misko_5.png

У 1998 році Місько Барбара переїхав до Харкова, де також паралельно грав в театрі “Арабески”. 14 листопада музиканту й акторові мало виповнитися 50 років.

misko_7.png

misko_8.png

Нагадаємо, навесні в Харкові через ускладнення після коронавірусу померла журналістка Маруся Васильєва.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі