Вимагали у фермера $700 тисяч: членам банди вручили підозри – поліція

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі ГУ НПУ в Харківській області. У квітні силовики затримали двох організаторів і трьох учасників злочинного угруповання. Подільники вимагали від фермера $700 тисяч. Щоб залякати потерпілого, чоловіки залишали біля його будинку похоронні вінки та іншу ритуальну атрибутику.

У Харкові безробітний молодик пограбував перехожого

Під час слідства правоохоронці встановили особи інших членів банди. Всі вони займалися здирством і захопленням майна. Крім цього подільники організували підпільні канали легалізації грошей, здобутих злочинним шляхом, і торгову мережу з продажу контрабандних сигарет.

У Харкові грабіжники провезли жертву на капоті авто та вдарили ножем (Відео)

8 вересня силовики провели обшуки на складах фігурантів, в їх будинках і автомобілях. Оперативники вилучили майже пів мільйона гривень готівкою, сигарети без акцизних марок на суму майже п’ять мільйонів гривень, печатки та чернетки. Правоохоронці вручили підозри за статтею 189 (“вимагання”) КК України вісьмом членам угруповання, а також їх організаторам. Всього в справі фігурує 13 підозрюваних. Частина затриманих зараз знаходиться під вартою.
Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

xarkixarkiv_08092021_2.jpg

Нагадаємо, раніше в Харкові засудили неправдивого комунальника, який грабував жінок. У 2019 раніше судимий житель Києва, представився співробітником ЖЕКу та пробрався в одну з квартир у Харкові. Після цього зловмисник зв’язав господарку, замкнув її у ванній кімнаті, а з собою забрав цінності та кредитну карту.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі