Відправляли педагогів на перекваліфікацію до РФ: на Харківщині затримали двох колаборанток

Колаборантками виявились дві місцеві мешканки Куп’янського району. Одна із них обійняла посаду «заместителя начальника отдела образования ВГА Купянского района Харьковской области», інша стала «виконуючою обов’язки директора» однієї із місцевих шкіл. Обіймаючи керівні посади, вони допомагали країні-агресору впроваджувати стандарти освіти РФ на Харківщині. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Батько загиблого молодика з Куп’янська, який розтрощив державний герб, також виявився колаборантом

Приступивши до виконання нових обов’язків, «директорка» одразу видала учням підручники з російськими програмами навчання та надала вказівку підлеглим здійснювати навчальний процес за новою програмою та з використанням вищевказаних підручників. Вона навіть організувала поїздку викладачів до Курська на курси перепідготовки за новими стандартами та програмами.

Ще одна колаборантка реалізовувала посадові обов’язки, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій. Встановлено, що зловмисниця проводила наради з трудовим колективом та обговорювала на них впровадження стандартів освіти РФ за новими підручниками, організовувала виїзд вчителів до Росії з метою їх подальшої перекваліфікації та переатестації. Вона закликала працівників приєднуватись до лав окупантів та погоджувала їх найм, а також встановлювала розмір їх заробітної плати.

Зрадницям олосили підозру в колабораційній діяльності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі