Висотка на Клочківській: суд тимчасово заборонив будівництво житлового комплексу

Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на судове рішення.

За даними громадських діячів, у листопаді прокуратура через суд зажадала від фірми “Klochkivska Apartments” повернути громаді Харкова земельні ділянки загальною площею 0,341 гектара, розташовані по вулиці Клочківській, 148-б.

Як розповіли в ХАЦ, земельні ділянки зайняли самовільно. Фірмі необхідно привести їх в той же вид, в якому вони були до 2017 року — знести цегляні та бетонні конструкції, огорожу, фундаментні плити, частину цокольного поверху та засипати котлован.

Згідно з судовим реєстром, у 2018 році на вулиці Клочківській, 148б планували побудувати дві будівлі під магазини площею близько 40 квадратних метрів кожен. Для цих цілей створили техпаспорт. У тому ж році реєстратори Харківської міської ради внесли дані про об’єкт в Держреєстр майнових прав. Потім об’єкти зареєстрували у якості статутного внеску фірми “Торре Холл”, яка в травні цього року змінила назву на”Klochkivska Apartments”.

У харківському офісі компанії “Строй Сіті Девелопмент” силовики провели обшук

На замовлення фірми “Торре Хол” земельну ділянку досліджували. Для цього звернулися до підприємства”Пріма-КР”. За інформацією ХАЦ, під час інвентаризації нібито була допущена помилка і нежитлова будівля стала “багатоквартирним житловим будинком з вбудованими нежитловими приміщеннями” загальною площею 2406,2 квадратних метрів. Так, замість невеликого магазинчика в реєстрі з’явилася висотка, відзначають в ХАЦ.

photo_2021-12-24_15-30-50.jpg

У липні був укладений ще один договір між продавцем “Klochkivska Apartments” і фірмою-покупцем “Ріелті Люкс”. За умовами угоди, остання фірма стала власником нерухомості на вулиці Клочківська, 148-б. Саме тут було анонсовано будівництво ЖК Urban One Klochkivska, квартири в якому продають під брендом “Строй Сіті Девелопмент”.

“Будинок на Подолі” у Харкові: прокуратура вважає, що компанія “Строй Сіті” почала будівництво незаконно

Рішення суду з’явилося ще 14 грудня, проте у відділі продажів Newsroom повідомили, що практично всі квартири в 15-поверхівці вже продані. Вільні лише кілька апартаментів на різних поверхах. Вартість квартир варіюється від 930 до 990 доларів за квадратний метр. При цьому покупцям пропонували виграти знижку при купівлі квартир певного планування.

ТОП-7 новобудов: де та за скільки можна купити елітну нерухомість в Харкові

“У нас в офісі на ялинці висять кульки, ви можете вибрати будь-яку вподобану і внизу написаний розмір знижки від 2 до 5 відсотків”, – розповіла менеджер Юлія.

На питання, чи ведуться на майданчику будівельні роботи, в компанії повідомили, що вже готовий цокольний поверх і будівельники приступили до заливання першого поверху за технологією монолітного будівництва, пообіцявши, що здадуть висотку до кінця 2023 року.

Нагадаємо, раніше в Харкові створили сервіс для перевірки законності новобудов. У розділі “Документи” кожної новобудови зібрані всі необхідні для будівництва дозволи. Фахівці проаналізували 83 житлових комплекси, в яких ведеться продаж площ. Як з’ясувалося, 11 будівель не мають дозволу на будівництво, чотири — стоять на землі, яка використовується неналежним чином, 29 — частково або повністю введені в експлуатацію. Реєстратори Харківської міської ради внесли дані про об’єкт до Держреєстру майнових прав. Потім об’єкти зареєстрували у якості статутного внеску фірми “Торре Холл”, яка в травні цього року змінила назву на “Klochkivska Apartments”.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі