Військові РФ під час розвантаження підірвали свій ешелон із боєприпасами — ГУР

Про це 2 липня повідомили на офіційній Facebook сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією відомства, 31 липня на залізничну станцію Каланчак у Херсонській області прибув ешелон із військовою технікою та боєприпасами для окупантів. Наступного дня о 08:00 рашисти розпочали розвантаження ешелону. З метою маскування та захисту від ударів HIMARS окупанти застосували потужні засоби задимлення. Об 11:20 у районі проведення робіт пролунав вибух.

“Точно визначити його природу не вдалося через щільну димову завісу. Одразу після вибуху ешелон без попередження розпочав рух у напрямку Криму. Особовий склад противника в паніці розбігся. Ймовірно, вибух став наслідком необережного поводження з боєприпасами під час розвантаження або пожежі, яка виникла через невміле використання піротехнічних засобів під час створення димової завіси”, — йдеться у повідомленні.

Крім цього, у ніч на 30 липня українські військові влучили у російський залізничний ешелон, який прибув на станцію Брилівка. Ешелон налічував понад 40 вагонів із живою силою, технікою та боєприпасами, повідомили у ГУР.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі