Власник центру реабілітації, де сталася пожежа, не пускає в будівлю пожежників та поліцейських

Співробітники поліції та ДСНС не можуть встановити причини та обставини пожежі в реабілітаційному центрі, оскільки їх туди не допускає власник будівлі. Про це повідомив начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Харківській області Сергій Колосовський. З цим фактом зараз розбирається поліція.

Пожежа в будинку престарілих: після перевірки закрили 36 нелегальних установ

Про те, що в приватному будинку знаходиться Реабілітаційний центр для наркозалежних, контролюючі органи знали. Минулого року пожежники потрапили всередину будівлі разом з поліцейськими в рамках кримінального провадження. Їм вдалося оглянути будівлю, були виявлені недоліки пожежної безпеки. У будівлі була відсутня система автоматичної пожежної сигналізації, дерев’яні конструкції не були оброблені протипожежним складом, електропроводка перебувала в несправному стані, також було відсутнє водопостачання та бракувало вогнегасників. Пожежники направили власнику будівлі припис з вимогою усунути недоліки.

Після цього співробітники ДСНС тричі зверталися з тим, щоб власник сам ініціював перевірку, як передбачено законодавством, однак він цього не зробив. Пожежники приходили до центру з роз’яснювальною роботою, вручали повідомлення, пам’ятки, проте всередину будинку їх більше не пустили. Інших законних підстав для проведення перевірки У ДСНС не було. За словами Сергія Колосовського, останній раз пожежники намагалися провести перевірку 17 листопада.

Будинок престарілих у Дніпрі, де загинули п’ятеро жінок, заснувала харків’янка

Нагадаємо, сьогодні вночі сталася пожежа в реабілітаційному центрі для наркозалежних, який працював у двоповерховому будинку на вулиці Аеродромній. На місце події виїжджали п’ять екіпажів рятувальників. До моменту їх прибуття вогонь поширився по даху та перекриттях будівлі, а також охопив одну з кімнат. Загальна площа загоряння склала 200 квадратних метрів. 13 постояльців та співробітник Центру покинули будівлю до приїзду рятувальників. В результаті того, що сталося ніхто не постраждав.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі