Пожежа з 15 загиблими в харківському будинку для літніх людей: справу передали в суд

Харківські силовики передали в суд обвинувальний акт проти чотирьох фігурантів справи про пожежу в геріатричному пансіонаті. Трагедія сталася в січні нинішнього року на вулиці Ніжньогіївській. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

“Ми з 2001 року ходили по всіх інстанціях” – місцеві жителі про згорілий хоспіс

Вогонь спалахнув у двоповерховій будівлі, де в той момент знаходилися 33 людини. Лежачі постояльці приватного будинку престарілих не змогли вибратися на вулицю. У результаті трагедії 15 осіб загинули на місці, 11 вдалося врятувати. З них п’ятеро госпіталізували до лікарень міста. Через кілька днів в міському хоспісі помер один з евакуйованих постояльців.

У справі про пожежу проходять четверо підозрюваних: власник згорілого будинку Славік Акопян, орендар приміщення В’ячеслав Кравченко, його дружина Ольга Кравченко, яка вважалася керівником пансіонату, й адміністратор Ігор Мирончук. У разі, якщо їх провина буде доведена, фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

“Ніякого будинку престарілих тут немає”: після пожежі приватні хоспіси ховаються від ЗМІ

Нагадаємо, раніше з обласного бюджету виділили кошти на компенсації сім’ям загиблих і постраждалих від пожежі. Таке рішення 4 березня ухвалили депутати Харківської обласної ради під час позачергової сесії. 29 постраждалих отримають по 10 тисяч гривень матеріальної допомоги. Як розповів під час засідання директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрія Шпарага, серед постраждалих опинилися не тільки жителі Харківської області, тому до Програми соціального захисту на 2021-2025 роки внесли зміни. Тепер всі постраждалі змогли отримати гроші незалежно від місця реєстрації.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі