Водій, який розбив у центрі Харкова три авто, виявився п’яним і пропонував патрульним хабар

Патрульні зупинили на дорозі водія, який розбив три машини в провулку класичному. Як з’ясувалося, шофер був п’яний. Про це повідомили в пресслужбі патрульної поліції в Харківській області.

До поліції звернувся свідок ДТП у провулку. Прибувши на місце виклику, патрульні виявили громадянина, який, за словами свідків, керував транспортним засобом Hiundai Santa FE, а також протаранив припарковані автомобілі Volkswagen, Jeep і Toyota.

Харківська область увійшла до трійки регіонів за кількістю смертельних ДТП-генпрокурор

Патрульні помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. У присутності двох свідків водій погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці ДТП за допомогою газоаналізатора Drager. Результат огляду склав 1,93 проміле алкоголю в крові при нормі 0,2.

Чоловік неодноразово пропонував правоохоронцям близько 10 000 гривень хабаря. Патрульні попередили водія про кримінальну відповідальність, однак він не реагував. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Патрульні склали на водія адміністративні протоколи за ст. 124 (“порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів” та ч. 1 ст. 130 (“керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння”) КУпАП. Чоловіка відсторонили від водіння, забравши авто Hyundai Santa FE на штрафмайданчик.

У Харкові водій дев’ятий раз попався п’яним за кермом

Варто відзначити, що ДТП сталося в Харкові в той момент, коли в місті проходило виїзне засідання парламентського Комітету з питань правоохоронної діяльності. Народні депутати, правоохоронці та місцеві чиновники обговорювали методи боротьби з недбайливими водіями та озвучували сумну статистику щодо кількості смертельних аварій.

Коментарі