Водія, який збив двох підлітків у центрі Харкова, відпустили під домашній арешт

Суд змінив запобіжний захід для 34-річного Дмитра Лисенка, який керував авто в стані сп’яніння та збив двох школярів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора.

Про це 25 січня повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області. Напередодні в Київському районному суді Харкова відбулося засідання, на якому обирали запобіжний захід для водія. Обвинувачі кажуть: експертиза встановила у дітей пошкодження легкої та середньої тяжкості, тому кваліфікацію правопорушення змінили, на ч. 1 ст. 286 (“порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило тілесне ушкодження середньої тяжкості”) КК України. Максимальна санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Самого водія випустили з СІЗО та відправили під цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Раніше суд відправив Дмитра Лисенка під варту з можливістю вийти під заставу в 340,5 тисяч гривень.

Задивився в телефон і був судимий: у прокуратурі розповіли про водія, який збив підлітків

Нагадаємо, 11 листопада на проспекті Науки білий Toyota Land Cruiser збив пішоходів, які переходили проїжджу частину на зелений сигнал світлофора. В результаті ДТП в лікарні опинилися двоє 13-річних школярів. Пізніше експертиза показала, що Лисенко перебував під дією метадону, коли керував авто.

Коментарі