Вибух у Михайлівці: колаборант Дідоводюк разом з донькою помер за Росію

У пʼятницю, 2 червня, у Михайлівці Запорізької області був ліквідований місцевий колаборант Сергій Дідоводюк. Згідно з попередньою інформацією, його автомобіль був підірваний саморобним вибуховим пристроєм.

Про це повідомив OBOZREVATEL.

Вибухівку було підкладено в “Ниву”, у якій їхав Дідоводюк із дружиною та 33-річною дочкою Яною. Як пишуть ЗМІ, Дідоводюк із дочкою загинули одразу, а дружина колаборанта травмована.

Автомобіль Дідоводюка, у який була закладена вибухівка, знаходився поруч із кафе, де окупанти та колаборанти часто збиралися. Дідоводюк був на особливому рахунку в окупаційної влади, адже він нагодовував та напував російських офіцерів, а також організовував обіди для важливих колаборантів у закладі “Гетьман”, яке, до речі, було “віджате” в законних власників та передано у власність Дідоводюку.

Під Мелітополем вибухнуло авто, – пасажирами були окупанти та колаборанти

Зрадник був одним з перших, хто приїхав до Михайлівки після російської окупації. У квітні минулого року він навіть спробував символічно здати зброю ворогу, яку отримав раніше як тероборонівець.

Після цього Дідоводюк почав прислужувати загарбникам, проявляючи свою відданість – він заявляв, що готовий померти за Росію, і це стало правдою.

Під час останніх прильотів у Михайлівці колаборант опинявся на місці вибухів й радо коментував “бавовну” для пропагандистів. Його прізвище було складним для них, тому зрадник перетворився на “Гідоводюка” та став героєм мемів.

Мер окупованого Мелітополя Іван Федоров прокоментував ліквідацію колаборанта.

“Колаборантам і окупантам Михайлівки точно не до спокійного вечора п’ятниці. Збиралися відпочити у місцевому кафе, натомість трохи не дістались – авто з чотирма прихильниками кремля злетіло в повітря прямо біля пункту призначення. За попередньою інформацією серед них був і бізнесмен місцевого розливу Дидоводюк – власник кафе «Гетьман», який гостинно годував рашистів. Уточнюємо інформацію хто вижив, а хто відпочине вже на концерті Кобзона”, – написав він.

Гауляйтер окупованої частини Запорізької області Володимир Рогов також підтвердив ліквідацію Дідоводюка, хоча неправильно назвав його прізвище – за версією зрадника, загинув “місцевий підприємець Сергій Г”. Про долю трьох інших пасажирів він не надав жодної інформації.

У Михайлівці на Запоріжжі підірвали колаборанта: прислуговувався перед окупантами і був героєм мемів

Дочка Дідоводюка Яна була активною колаборанткою, “заступницею голови ВДА” Михайлівки, яка керувала проведенням “референдуму” в селищі. Вона мала наміри балотуватися в депутати від “Единой России”.

У Михайлівці на Запоріжжі підірвали колаборанта: прислуговувався перед окупантами і був героєм мемів

Коментарі