Що зміниться в Україні в жовтні: пенсія, осінній призов, нові тарифи

З 1 жовтня 2021 року підвищать комунальні тарифи, введуть нові штрафи для водіїв, відкриють призов до армії, окремі категорії пенсіонерів отримають доплати.

Тарифи на газ в Україні з 1 жовтня

Компанія “Нафтогаз” вводить новий тариф “Комфортний сезон” з 1 жовтня по 30 квітня. Ціна на газ складе 7,96 грн за куб. м з ПДВ без вартості доставки. Споживачі будуть виплачувати суму рівномірними частинами за сім місяців споживання газу.

Тарифи на світло в Україні з 1 жовтня

Ціна на електроенергію для простих споживачів буде знижена. Якщо споживач використовує менше ніж 250 кВт-год, тариф складе 1,44 грн/кВт-год. Для домогосподарств, які споживають понад норму, ціна на світло складе 1,68 грн за кВт-год.

У Кабміні вирішили, як українці отримуватимуть пенсії

Тарифи на тепло з 1 жовтня

Тарифи на опалення з жовтня зростуть приблизно на 40% через подорожчання газу. Ціни в різних містах будуть відрізнятися. Тариф на тепло складе приблизно 2151,77-2433,90 грн/м кв за 1 гігакалорію. Споживачі без лічильника платитимуть 53,2 грн/м².

Тарифи на воду з 1 жовтня

З 1 жовтня споживачі будуть платити 109,55-122,17 грн/м куб за гарячу воду в залежності від типу будинку.

Посадовці привласнили п’ять мільйонів гривень пенсійних виплат – СБУ

Підвищення пенсій

З 1 жовтня 2021 року пенсіонерам у віці 75-80 років будуть додатково виплачувати до 400 грн щомісяця.

Йдеться про нові виплати для категорії пенсіонерів, які мають відповідний страховий стаж (20 років для жінок і 25 років для чоловіків).

Тепер мінімальний розмір пенсії для них встановлений на рівні 2500 грн.

Осінній призов в армію

1 жовтня в Україні стартує призов на строкову військову службу. Триватиме він до 31 грудня 2021 року. Під призов підпадають чоловіки віком від 18 до 27 років, які не мають права на відстрочку.

Нові штрафи для водіїв

У жовтні набирає чинності закон, який вводить адміністративну відповідальність для водіїв за недостовірні відомості про масу або габарити вантажу, що перевозиться. Закон введено для збереження доріг від руйнування. Також водіїв штрафуватимуть за невиконання вимог про зупинку автомобіля.

У Харківській області оголосили ціну на газ до квітня 2022 року

Одним із засобів контролю стануть майданчики “зважування в русі” (WiM), встановлення яких триває на трасах, що ремонтуються в рамках програми “Велике будівництво”. Поки майданчики працюють в тестовому режимі, а всі дані з доріг передаються в Укртрансбезпеку. До кінця року планується розширити їх мережу до 102 комплексів.

Нагадаємо, раніше в Харкові комунальники розповіли про початок опалювального сезону й тарифи. За словами директора КП “Харківські теплові мережі” Василя Скопенка, внутрішньо квартальні магістралі заповнили теплоносієм на 97%, внутрішньобудинкові – на 70-75%.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі