Викрита велика шахрайська схема з рейдерського захоплення заводу дитячого харчування на Полтавщині (Фото, Відео)

Полтавський завод, що виробляє дитячі харчові продукти, став жертвою рейдерського захоплення.

Згідно з розслідуванням, адвокат та власник медіахолдингу, використовуючи свій впливовий статус та контроль над інформаційними ресурсами, здійснювали тиск та шантаж на підприємців та політиків. Разом зі спільниками, вони організували шахрайське заволодіння 100% акційного капіталу заводу. У цій злочинній схемі брали участь принаймні 15 осіб, включаючи представників правоохоронних органів, адвокатів, нотаріусів та «кримінального авторитету».

У липні 2022 року вони незаконно перереєстрували завод на інших осіб, використовуючи підроблені документи та втручання в державні реєстри. Ці дії призвели до збитків понад 250 млн грн для власників підприємства.

Правоохоронні органи здійснили більше ніж 30 обшуків за місцями проживання фігурантів та їх офісних приміщень. Під час обшуків вилучено мобільні телефони, документи, зброю, гроші, автомобілі, записи та інші речі.

Житель Харкова, який не розбирався у власному телефоні, самостійно записував свої розмови з росіянами

Наразі п’ятеро учасників схеми були затримані за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

П’ять осіб отримали підозру у створенні злочинної організації, шахрайстві, незаконному заволодінні майном підприємства, використанні підроблених документів, зловживанні повноваженнями осіб, що надають публічні послуги, та службовому підробленні (згідно зі статтями 255 частини 1 і 2, 28 частини 4, 206-2 частини 3, 358 частини 4 Кримінального кодексу України). Наразі вирішується питання про застосування запобіжних заходів до них та про повідомлення іншим учасникам про підозру.

Також з’ясовується, чи мають вони відношення до підготовки до рейдерського захоплення інших підприємств у різних областях.

Один з організаторів, який є власником медіахолдингу, раніше потрапляв у поле зору правоохоронних органів через вчинення шахрайств та вимагань. У цей час проти нього вже ведеться судовий розгляд у справі про “чорного” політтехнолога.

Попереднє розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за підтримки Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі