Вимагав хабар у 1500 доларів: держвиконавець з Харкова постане перед судом 

До суду направили обвинувальний акт щодо державного виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби в Харкові, який вимагав хабар. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до держвиконавеця звернулись боржник та представник стягувача із заявою про закриття виконавчих проваджень у зв’язку із закриттям боргу з метою виключення боржника з Єдиного реєстру боржників та змоги в подальшому вільно розпоряджатися наявним у нього майном. Держвиконавець повідомив, що по виконавчих провадженнях маються складнощі, та запропонував швидке вирішення проблеми за неправомірну вигоду.

У Харкові військовий комісар брав хабарі за оформлення непридатності для призовників

Так, службовець зазначив, що може прийняти рішення про закриття наявних у нього виконавчих проваджень з метою подальшого виключення боржника з відповідного державного реєстру. Це сприяло би тому, що з майна боржника знімався арешт, він міг вільно їм розпоряджатися. За це держвиконавець вимагав передати йому понад 1500 доларів. Проте отримати бажане обвинуваченому не вдалось: правоохоронці викрили його. 

Справу розглядатимуть у Харківському районному суді Харківської області. 

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі