Вивісила прапор РФ і роздавала російські підручники: директорка ліцею у Вовчанську отримала вирок

Суд визнав винною директорку Вовчанського ліцею №7 Людмилу Іващенко у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України) та призначив покарання у вигляді арешту строком на 6 місяців, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги строком на 10 років. Про це стало відомо з вироку Чугуївського міського суду Харківської області від 11 жовтня.

З’їздила у РФ на курси і впроваджувала російську освіту: “директорку ліцею” на Харківщині відправили під цілодобовий домашній арешт

Як проінформували в “Харківському антикорупційному центрі”, Іващенко з 26 червня цього року перебуває під вартою. 

За даними слідства, перебуваючи на посаді директора комунального закладу “Вовчанський ліцей №7”, Іващенко добровільно погодилась співпрацювати з представниками держави-агресора та в період з липня по вересень 2022 року займала посаду директора в так званому “государственном бюджетном образовательном учреждении “Средняя общеобразовательная школа № 4” г. Волчанска), яке окупаційна адміністрація створила на базі ліцею №7. 

З вироку суду стало відомо, що директорка ліцею почала підготовку навчального процесу у вказаному навчальному закладі за стандартами освіти держави-агресора. Для цього організувала завезення до навчального закладу та видачу учням підручників за російськими програмами навчання та надала вказівку вчителям щодо здійснення навчального процесу з використанням вищевказаних підручників.

Крім того, Іващенко проводила наради, на яких пропонувала вчителям влаштовуватися на роботу до навчального закладу, який діятиме під керівництвом окупаційної адміністрації, видавала учням атестати про отримання неповної середньої освіти, надруковані на бланках окупаційної адміністрації Харківської області, підписані керівником окупаційної адміністрації та завірені відповідною печаткою.

З вироку суду також стало відомо, що директорка Вовчанського ліцею №7 організувала вивезення державної символіки України та проведення 1 вересня минулого року свята “першого дзвоника”, на якому над навчальним закладом здійснювалось підняття прапору РФ.

Іващенко в судовому засіданні свою вину визнала повністю, щиро розкаялася, повністю підтвердила зазначені в обвинувальному акті обставини та добровільно розказала про обставини вчинення.

З тексту вироку стало відомо, що Іващенко працює і на теперішній час директором комуального закладу “Вовчанський ліцей №7”. За інформацією порталу “Youcontrol”, Іващенко дійсно є директором цього ліцею до сих пір.

Варто зазначити, що у 2010 році вона обралась депутатом Вовчанської міськради від “Партії регіонів”, будучи на той момент членом цієї партії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі