“Я б туди шмальнув парою “Калібрів”: у Харкові коригувальник рашистів може вийти на волю за 248 тисяч

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід чоловікові, який “зливав” інформацію про розташування бійців ЗСУ. Фігурант також розповсюджував відео про російську армію. Про це стало відомо із судових документів.

“Їхали за довідкою для вступу до вишу”: росіяни вбили батька та сина у Харкові

За даними слідства, з 12 квітня по 3 травня 2022 року зловмисник публікував на сторінці в соцмережі проросійські відео на кшталт “Z Я русский и этим горжусь! Z”.

Потім, стверджують силовики, Сергій Дронов почав збирати інформацію про солдатів ЗСУ, які перебували у Чугуївському районі. Зокрема, чоловік скидав своїм контактам повідомлення про 400 бійців та їхнє місцезнаходження, малював карти для російських окупантів.

“Но чето пока 0 реакции, возможно, они пока не особо несут угрозу армии рф. Тоже это сейчас не первоочередные цели. И их не мало и я бы тудой шмячальнул пару “Калибров” пока это стадо в одном месте и такое количество”, – писав колаборант.

Підтримував дії окупантів: в Одесі суд змусив чоловіка читати українську літературу

Фігуранту інкримінують злочини, передбачені статтями 114-2 (“поширення інформації про розташування ЗСУ в умовах військового стану”) та 436-2 (“виправдання російської агресії”) КК України.

У травні суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у 248 тисяч гривень. Захист чоловіка оскаржив це рішення, але безуспішно. У липні суддя знову відправила фігуранта під арешт із правом внесення застави.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі