“Я підіймаю, а в неї пуля на виліт”: дідусь розповів, як росіяни вбили його 10-річну онуку з Харкова

Дідусь загиблої дівчинки Микола Ківшар розповів, що до війни 10-річна дівчинка разом з батьками мешкала у Харкові. В село Новий Бурлук дитину перевезли, бо вважали, що там буде безпечніше.

Розстріл автоколони під Куп’янськом: двох дітей, які вижили, окупанти вивезли в Луганськ

25 лютого дівчинка разом з дідусем поїхали в магазин за бабусею. В цей час російський снайпер прострелив їх автівку. Куля влучила в дитину та пройшла наскрізь. Під час транспортування пораненої дівчинки до медичного закладу в місто Чугуїв, їх автомобіль знову потрапив під обстріл. Дівчинка загинула, дідусь з бабусею отримали поранення.

Тіло дитини дідусь ніс на руках до найближчого села. Спочатку він поховав онуку на подвір’ї власного будинку, а потім перепоховав на кладовищі.

Також правоохоронці ексгумували у Новому Бурлуку тіло чоловіка. 40-річного місцевого мешканця 26 лютого застрелили окупанти. Зловмисникам не сподобалося, що чоловік проводив відеозйомку безладу та мародерства у місцевому магазині, який вчиняли російські військові. Його вбили пострілом у голову. Загиблого поховали родичі на місцевому цвинтарі.

Як розповів старший слідчий Чугуївського районного управління поліції Дмитро Середенко, на місцях поховань правоохоронці вилучили тіла двох загиблих, зібрали речові докази і направили на експертне дослідження. Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України: порушення законів та звичаїв війни.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі