“Якіторія” заплатила постраждалим від отруєння понад 200 тисяч гривень

У харківському ресторані “Якіторія”, який нещодавно відновив роботу, назвали ймовірну причину масового отруєння. Представники мережі з посиланням на Держпродспоживслужбу повідомили, що НС могла статися через недбалість одного з працівників.

Масове отруєння в “Якіторії”: ресторан зобов’язали знищити продукти

Однак з’ясувати, хто саме міг порушити санітарні норми, в ресторані не змогли. Тому, стверджують в “Якіторія”, був посилений контроль за якістю роботи всіх співробітників.

Що ж стосується постраждалих, то всі вони були виписані з медичних установ і зараз перебувають вдома. Всього у двох ресторанах отруїлися 90 осіб, серед яких 19 дітей. У них був підтверджений діагноз “сальмонельоз”. У мережі японської кухні заявили, що надавали пацієнтам максимальну підтримку.

“Ми привозили в лікарні ліки, ми компенсували витрати. Компенсація склала понад 200 тисяч гривень”, – розповіла керівник ресторану “Якіторія” на вулиці Квітки-Основ’яненка Тетяна Бей.

Масове отруєння дітей: дитсадок працює, кримінальне провадження не відкрито

Нагадаємо, раніше в Харківській області отруїлася грибами сімейна пара. 2 червня подружжя влаштувало “тихе полювання” в лісі біля села Ольховатка. Вони відварили та обсмажили гриби, а потім з’їли. У той же вечір, відчувши нудоту й запаморочення, чоловік і жінка звернулися в лікарню. Постраждалих в середньому та важкому стані госпіталізували в районну лікарню з діагнозом “отруєння грибами”. Через кілька днів, після курсу лікування, подружжя виписали з медустанови.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі