З 1 листопада в Харкові запустять міську швидку допомогу — мерія

У Харкові стартує проєкт муніципальної невідкладної медичної допомоги. Всі машини планують оснастити трекерами. Про це повідомили в пресслужбі міськради.

Медики врятували харків’янина, у якого двічі за півгодини зупинилося серце

За словами мера, зараз багато харків’ян не можуть за станом здоров’я дістатися в поліклініки. А бригади швидкої допомоги до них не приїжджають, оскільки виклики не є екстреними. Цю проблему покликана вирішити міська служба.

“Сімейні лікарі будуть виїжджати додому до пацієнтів, які не можуть дістатися до поліклінік. Наша муніципальна невідкладна допомога також буде доставляти пацієнтів в поліклініки на планові обстеження, здачу аналізів”, — заявив градоначальник.

Викликати її зможуть навіть ті жителі міста, у яких немає підписаного договору з сімейним лікарем. Крім того, в мерії пообіцяли створити сучасний контакт-центр.

Пуповина обвила шию немовляти: харківські медики врятували життя дитини

Нагадаємо, раніше харківські медики повернули до життя чоловіка, що повісився. Інцидент стався 15 грудня минулого року. Клінічна смерть у чоловіка викликало повішення та задушення петлею. Завдяки високопрофесійним та оперативним діям фельдшера та водія бригади, чоловіка вдалося повернути до життя.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі