“З кожним роком стає важче”, – матір харків’янина, який загинув у ДТП на Сумщині

Чотири роки тому в центрі Харкова сталася трагедія, яка назавжди розділила життя міста на до і після. У ДТП на перехресті вулиці Сумській і провулка Мечникова загинули п’ятеро людей, ще одна постраждала пізніше померла в лікарні. Про те, як люди, що втратили близьких, живуть після страшної аварії, Newsroom погодилася розповісти Світлана Виниченко.

Зеленський призначив суддею ексадвоката пасажирки Зайцевої

27-річний харків’янин Олександр Євтєєв загинув на місці аварії, його дружину Оксану доставили в лікарню швидкої і невідкладної допомоги. Туди ж привезли сестру Оксани Євтєєвої – Діану Берченко, але через вісім днів дівчина померла, так і не прийшовши до тями.

На суді мати загиблого хлопця Світлана Виниченко вимагала максимального покарання для обох водіїв. Багатьом запам’ятався її емоційний виступ про те, що Олена Зайцева не кається, а просто читає заздалегідь заготовлений текст. В результаті винуватців трагедії засудили до десяти років позбавлення волі. Це рішення пройшло всі інстанції і вступило в силу в квітні 2020 року.

ddd.png
Вердикт Верховного суду. Скриншот: Newsroom

За словами Світлани Виниченко, це не змінило біль від втрати сина.

“З кожним роком, ви знаєте, стає все важче. Ми стали більш самотніми. Коли це сталося, всі намагалися допомогти – і близькі, і друзі, і журналісти. Але поступово … у всіх своє життя. Залишилися найближчі – друзі Саші, дружина його дзвонить і приїжджає, хоча стільки часу пройшло”, – розповідає жінка.

29342594_951942171637233_3788955522158297088_n.jpg
Світлана Виниченко з сином. Фото: Facebook

При цьому Світлані регулярно нагадують про те, що трапилося з її сином. Раз в два-три місяці їй приходять sms-повідомлення про зарахування коштів від Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. Суми в 30-70 гривень не тільки виглядають знущанням над потерпілими, а й змушують мати знову і знову занурюватися в спогади про трагедію. При цьому ні сім’я водія Lexus, ні близькі другого учасника ДТП за минулі роки не намагалися зв’язатися з рідними жертв.

ДТП на Сумщині: Зайцева кілька разів заплатила потерпілим по 30 гривень, Дронов – нічого

Нагадаємо, Геннадій Дронов відбуває покарання в Крюківській виправній колонії. Раніше там знаходився ще один сумнозвісний водій з Харкова – Андрій Полтавець, жертвами якого стали шість осіб. Олену Зайцеву помістили в Покровський виправний центр. Обидва водії мають право просити про умовно-дострокове звільнення, якщо відбудуть половину терміну.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі