З початку повномасштабного вторгнення РФ у Харківській області загинуло 56 дітей

Про це 28 вересня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Станом на 28 вересня внаслідок збройної агресії РФ у Харківській області загинуло 56 дітей, поранено – 180.

За інформацією відомства, 17 вересня близько 12:30 російські військові завдали ракетного удару по житловому масиву в Чугуєві. Внаслідок обстрілу пошкоджено низку житлових будівель. Від отриманих травм у лікарні померла 11-річна дівчинка.

22 вересня під час обстрілів Куп’янська поранення отримали троє людей, у тому числі двоє дітей – хлопчик та дівчинка семи років. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

27 вересня у Первомайському росіяни ракетою вдарили по житлових будинках, господарських спорудах. На місці виявили уламки ракети “Іскандер”. Внаслідок удару загинула 15-річна дівчинка.

Через регулярні бомбардування та обстріл об’єктів у Харкові пошкоджено 257 навчальних закладів, з них — 135 шкіл. Повністю знищено 21 навчальний заклад.

На території області, за попередніми даними, внаслідок обстрілів пошкоджено 207 навчальних закладів, з них — 126 шкіл. Повністю знищено 27 навчальних закладів.

Також на території Харкова та області пошкоджено будинки 74 закладів профтехнічної та вищої освіти.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі