За два роки в Харкові рекордно подорожчала нерухомість в новобудовах

За два останні роки вартість нерухомості в найбільших містах зросла на 25-50%. Рекордсменом подорожчання став Харків. Про це йдеться в аналітичному звіті компанії OLX.

Зі скеледромом та зоною для відпочинку: у Харкові з’явиться перший в Україні урбан-двір

Найбільший ринок житла як і раніше зосереджений в столиці. При цьому різниця в ціні між вторинною пропозицією та новобудовами поступово стирається. Так, за даними аналітиків, двокімнатну квартиру на “вторинці” можна знайти за $69,4 тисячі, а в новому будинку — за $78 тисяч.

Що ж стосується інших великих міст, то найдешевше житло зараз в Одесі. Там можна знайти квартиру на вторинному ринку дешевше $40 тисяч. А ось у Харкові найсильніше подорожчало житло в новобудовах. Якщо у 2020 році квартиру можна було знайти за суму близько 40 тисяч доларів, то зараз середня пропозиція становить $79 тисяч.

Скриншот OLX

Аналітики вважають, що зростання цін тільки підігріває подальший попит. Основна причина в тому, що українці традиційно вважають нерухомість одним з видів стабільного інвестування.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі