Заарештовано майно родини ексвійськкома Борисова: Повний список вилучених активів

Держбюро розслідувань повідомило про арешт майна, грошей та банківських рахунків Євгена Борисова, колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки, та його сім’ї. Наразі опублікований повний перелік арештованих активів.

До арештованої нерухомості входять земельні ділянки площею понад 2 гектари в Одеській області, два будинки загальною площею понад 420 квадратних метрів, домоволодіння площею 78,5 гектара, дві квартири та 1/3 квартири в Одесі.

Також арештовано сім автомобілів:

  • Toyota Land Cruiser, випущений у 2023 році
  • Mercedes-Benz G 63 AMG, випущений у 2022 році
  • Mercedes-Benz EQV, випущений у 2022 році
  • Mercedes-Benz GLE 400, випущений у 2021 році
  • Porsche Macan GTS, випущений у 2016 році
  • Audi A6, випущений у 1999 році та інші.

Сім’я Борисова намагалася вивезти частину майна за кордон, однак ці спроби були зіпсовані правоохоронцями. Зокрема, автомобіль Porsche Macan GTS 2016 року був зупинений на пункті пропуску “Паланка – Маяки – Удобне”, на кордоні України з Молдовою, його зареєстровано на невістку Борисова.

Суд арештував колишнього одеського воєнкома на два місяці

За даними слідства, автомобіль був придбаний незаконними засобами. Загалом, ціна на такий Porsche Macan може становити від 30 000 до 66 000 доларів.

Фото: ДБР

Попередньо, журналісти з’ясували про наявність розкішної вілли в Іспанії, яка була зареєстрована на матір Борисова, а також про придбання Mercedes-Benz EQV за майже 3 мільйони гривень. В документах Національного агентства з питань запобігання корупції також виявлено маєток та офіс в Іспанії на суму 4,5 мільйона євро, що належать матері та дружині Борисова.

Відповідно до слідства, у період обіймання посади начальника Одеського ТЦК, Борисов виписався з військового шпиталю і пропустив понад два тижні служби без поважних причин. За цей час він перебував у Молдові, Туреччині, на Сейшельських островах та в Іспанії.

Затримання Борисова відбулося у Києві, коли він намагався уникнути слідства, змінюючи номери телефонів, автомобілі та місцеперебування. Суд арештував його з правом внесення застави у 150 мільйонів гривень.

Коментарі