У Харкові затримали чоловіка, якого завербували спецслужби Росії — СБУ

Контррозвідки Служби безпеки України в Харківській області викрили місцевого жителя, якого підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, вербування сталося під час його поїздки в Росію. Співробітники іноземної спецслужби чинили психологічний тиск на чоловіка, залякували його та погрожували його родичам, які залишилися на території РФ.

В СБУ заявили про затримання бойовика, який захоплював Луганський аеропорт

Від харків’янина вимагали збирати та передавати російським кураторам актуальні дані про сферу оборони. Зокрема, російську спецслужбу цікавила інформація про військові об’єкти в Харківській області, їх розташування, чисельність особового складу, озброєння, системи охорони та оборони.

У Харкові СБУ провела обшуки в адміністратора нацистських пабліків

Співробітникам СБУ вдалося затримати харків’янина. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловікові вручили підозру за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, Харківська ОПЗЖ внесла два мільйони гривень застави за підозрюваного в держзраді Юрія Дудкіна. За версією СБУ, Дудкін створив мережу з декількох вебресурсів та блогерів, за допомогою яких транслював необхідні російським кураторам меседжі. Крім цього фігурант брав участь в ефірах заборонених каналів. Крім того, 23 лютого Дудкін виклав на своїй сторінці в соцмережі привітання від президента РФ Володимира Путіна. Суд дозволив Дудкіну вийти з СІЗО під заставу.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі